ODS už má povolební analýzu. Topolánek ji tají

Kateřina Eliášová
24. 11. 2008 9:00
Analýzou se v neděli zabývala výkonná rada ODS
Špičky ODS jednaly v Kramářově vile déle než tři hodiny. Výsledkem bylo krátké prohlášení, které Mirek Topolánek přečetl novinářům.
Špičky ODS jednaly v Kramářově vile déle než tři hodiny. Výsledkem bylo krátké prohlášení, které Mirek Topolánek přečetl novinářům. | Foto: Ondřej Besperát

Praha - ODS už má hotovou první část povolební analýzy. Vedení strany ji probíralo na nedělním jednání výkonné rady.

Analýzu si nechala strana vypracovat po prohraných krajských a senátních volbách. Má pojmenovat příčiny volebního debaklu.

Premiér Mirek Topolánek analýzu zveřejnit nechce

"Vůbec nemám pocit, že by to někoho mělo zajímat a že my bychom měli být natolik masochističtí, že bychom se s těmito vnitřními problémy chtěli otevírat směrem k veřejnosti. To si musíme vyřešit sami," řekl v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Uvedl, že vedle analýzy si ještě nechala ODS zpracovat i další průzkumy.

"Ty nám mají dát kromě těch tvrdých i měkká data, vypovídající spíše o náladě v ODS," uvedl Topolánek. 

Koaliční lídři po prohraných volbách řekli, že si vláda teď bude muset stanovit priority, co je ještě schopná prosadit. Mirek Topolánek se odvolával právě na povolební analýzu. Ta má mimo jiné odpovědět na to, kde ODS dělala chyby, kudy dál směřovat nebo jak lépe komunikovat s veřejností.

Problémy má Topolánkova vláda s prosazením zdravotní reformy, s daňovými změnami, s ratifikací radarových smluv. Dokončena není důchodová reforma a celá řada dalších kroků programového prohlášení.

"Pokud u toho mám zůstat a pokud mám zůstat předsedou vlády, tak nemohu ani o milimetr uhnout z reformního úsilí," tvrdí premiér.

"Budu striktně trvat na koaliční smlouvě a budu striktně trvat na dodržování programového prohlášení vlády. Já z toho koaličního programu prostě neuhnu," dodal.

 

Právě se děje

Další zprávy