ODS si v kampani pomáhá státními penězi, zaútočila ČSSD

Michal Žák Michal Žák
20. 5. 2009 11:43
Sociální demokraté navíc udeřili na Topolánka a Zahradila

Praha - ČSSD naplno odstartovala kampaň před evropskými volbami. Ani tentokrát však neukázali sociální demokraté nic, co by chtěli v Bruselu prosadit.

Předseda partaje Jiří Paroubek společně s volebními manažery Jaroslavem Tvrdíkem a Karlem Březinou poodhalil nové plakáty a předpověděl, že by rád získal osm až deset europoslaneckých křesel.

Terčem kampaně se stali šéf ODS Mirek Topolánek a lídr eurokandidátky Jan Zahradil. "293 732 Kč jsem vydělal na daních díky reformám ODS. Jsem v pohodě, co vy?" hlásá Topolánek z jednoho plakátu.

U Zahradila se ČSSD zaměřila na jeho vystoupení v Bruselu. "18 111 vás stálo každé moje slovo v Evropské parlamentu" vzkazuje voličům pro změnu on.

A Jiří Paroubek s šéfem kampaně Jaroslavem Tvrdíkem jedním dechem dodávají, že jejich europoslance Libor Rouček předstoupil před plénum v uplynulých pěti letech stokrát.

ODS vsadila na Paroubka

Představení kampaně navíc provázelo obvinění ODS, že si v kampani vypomohla penězi ze státní kasy.

"ODS si spolufinancuje kampaň z peněz ze státního rozpočtu," prohlásil Tvrdík. Zdůvodnil to tím, že se na billboardech ekonomické rady vlády NERV objevilo slovo "řešení". Právě na sloganu "Řešení místo strašení" je postavena kampaň občanských demokratů.

Dvě největší strany letos vsadily na negativní kampaň, v níž se jedna pokouší očernit druhou. ODS už začátkem dubna nechala města po celém Česku oblepit billboardy, z nichž Jiří Paroubek hlásá "Evropa nebo Česko, kašlu na to všecko!". Spustila navíc web ČSSD proti Vám.

 

Právě se děje

Další zprávy