ODS posílá za Kalouskem na finance Minčiče i Zajíčka

Jan Němec (redaktor) Kateřina Eliášová, Jan Němec (redaktor)
16. 7. 2010 13:30
Ladislav Minčič bude 1. náměstkem, Zajíček řadovým

Praha - 1. náměstkem ministra financí Miroslava Kalouska bude Ladislav Minčič. Zdeněk Zajíček, o kterém se mluvilo jako o možném kandidátovi na tento post, bude řadovým náměstkem.

Aktuálně.cz to potvrdil vysoce důvěryhodný zdroj.

Jejich nominaci už potvrdila i ODS. "ODS vysílá v osobě Ladislava Minčiče na ministerstvo financí velmi zkušeného a erudovaného ekonoma, navíc se silnou mezinárodní zkušeností," potvrdil informace Aktuálně.cz premiér a předseda ODS Petr Nečas.

Minčič už jednou na ministerstvu financí pracoval, měl na starost daňovou politiku. Byl i hlavním ekonomem Mezinárodní investiční banky. Ta byla založena vládami členských států RVHP v roce 1970. V současné době je vlastněna  osmi státy - Ruskou federací, Českou republikou, Bulharskem, Rumunskem, Slovenskem, Kubou, Mongolskem a Vietnamem.

O tom, že chce ODS obsadit post 1. náměstka a "pohlídat" si Miroslava Kalouska, mluvil Petr Nečas už před několika týdny, kdy oznámil složení svého týmu. Instalace muže z ODS na finance byla jednou z podmínek povolebních dohod mezi koaličními partnery.

Zdeněk Zajíček byl v minulých volebních obdobích náměstkem na ministerstvu vnitra a spravedlnosti.

"Na ministerstvu financí bude mít na starosti majetkové účasti. Díky právnímu vzdělání má v této oblasti Zdeněk Zajíček velmi dobrou kvalifikaci. Počítám s ním také ve významné pozici v rámci Rady vlády pro informační společnost," dodal Nečas.

 

Právě se děje

Další zprávy