ODS chce v eurovolbách mít aspoň sedm mandátů

Domácí Domácí
10. 2. 2009 15:00
Lídr Zahradil: Nebudeme se bránit negativní kampani
Jan Zahradil, lídr evropské kandidátky ODS.
Jan Zahradil, lídr evropské kandidátky ODS. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Praha - Den poté, co ODS zveřejnila prvních deset jmen na své kandidátce do evropských voleb, oznámila i metu, která by pro ni znamenala volební úspěch.

Premiér Mirek Topolánek dnes uvedl, že by strana mohla dostat alespoň sedm mandátů, minule - v roce 2004 - získali občanští demokraté devět křesel.

Lídrem kanidátky bude stejně jako v posledních eurovolbách Jan Zahradil, na druhém místě je bývalý hejtman Moravskoslezského kraje Evžen Tošenovský a trojkou europoslanec Oldřich Vlasák. Podobně desítku prvních kandidátů doplňují jména nynější europoslanců ODS.

Jan Zahradil dnes řekl, že ODS k eurokampani využije webovou stránku www.ods.eu.

Největší soupeři ODS, sociální demokraté, už kampaň zahájili a využívají  nynější ekonomické krize - kritizují vládu vedenou ODS za to, jak se ke krizi staví. S podobnou taktikou, kdy kampaň postavili na odmítání reforem ve zdravotnictví, socialisté drtivě vyhráli podzimní volby do Senátu a krajských zastupitelstev. 

Zahradil na to dnes řekl, že ODS se nebude před eurovolbami bránit nebránit negativní kampani soupeře.  

Eurovolby se budou konat v pátek a v sobotu 5. a 6. června, termín dnes vyhlásil prezident Václav Klaus.  V minulých eurovolbách získala ODS více než 30 procent hlasů, ČSSD necelých 9 procent.

 

Právě se děje

Další zprávy