Odchod Rathova spojence Drymla chce i vedení ČSSD

Domácí Domácí
6. 1. 2009 19:55
Pokud neodejde sám, chtějí ho šéfové krajů zbavit členství
Vladimír Dryml
Vladimír Dryml | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Pod Vladimírem Drymlem, vicehejtmanem Královéhradeckého kraje a senátorem ČSSD, se houpe stranická židle.

Politika, jenž podle deníku MF DNES sháněl kompromitující materiály na rivaly, vyzvali k odchodu z postu vicehejtmana nejprve šéfové Krajských výkonných výborů ČSSD a navečer i vedení strany.

"Dosavadní jednání a chování Vladimíra Drymla považujeme za neslučitelné s vysokými morálními a etickými požadavky, které musí splňovat každý politik sociální demokracie ve veřejné funkci," napsali odpoledne v prohlášení předsedové krajských organizací.

"Vyzýváme proto Vladimíra Drymla, aby se neprodleně omluvil a rezignoval na post vicehejtmana Královéhradeckého kraje," stojí v dokumentu, pod nějž se podepsali například předseda sněmovny Miloslav Vlček či další vlivný sociální demokrat Lubomír Zaorálek.

Šéf strany Jiří Paroubek už minulý týden prohlásil, že by měl Dryml zvážit setrvání ve funkcích. Kauzu ale označil za politickou provokaci, kterou vnímá za selhání jedince.

Předsedové KVV ČSSD šli ještě dále. "Pokud se Vladimír Dryml nedokáže k vzniklé situaci postavit se ctí, neomluví se a nezmění své chování, vyzýváme odpovědné stranické orgány, aby neprodleně zvážily ukončení jeho členství v ČSSD," pohrozili.

"Já bych si dokonce myslel, že by se měl vzdát mandátu," řekl v rozhlasovém pořadu Duel Radiofóra místopředseda strany Milan Urban.

Dryml však odmítl i tyto výzvy s tím, že nic neprovedl.

 

Právě se děje

Další zprávy