Nová vláda: Vnitro pro Pecinu, zahraničí láká Kohouta

Martina Machová Martina Machová
25. 6. 2013 20:00
První z Rusnokových ministrů už potvrdil, že funkci přijal
Martin Pecina chce ministerstvo vnitra "zase vyvést z ilegality"...
Martin Pecina chce ministerstvo vnitra "zase vyvést z ilegality"... | Foto: Aktuálně.cz, Tomáš Adamec

Praha - Po jmenovaném premiérovi Jiřím Rusnokovi je známé další jméno člena jeho vlády. Bude jím někdejší Fischerův úřednický ministr vnitra a Zemanův sympatizant Martin Pecina.

Deníku Aktuálně.cz to potvrdil sám politik. "Byl jsem osloven a beru to," uvedl Martin Pecina s tím, že opět zamíří na vnitro. Jako své priority pak uvedl, že by rád dotáhl zákon o úřednících a služební zákon, podívat se chce na personální složení resortu a opět chce vnitro přiblížit veřejnosti. "Rád bych jej vyvedl z ilegality a zase začal mluvit s veřejností," uvedl.

Dalším ministrem by mohl podle zdroje obeznámeného s jednáním o Rusnokově vládě být někdejší Pecinův kolega z Fischerova kabinetu Jan Kohout. I on by se měl vrátit do čela resortu, který v minulosti již vedl, tedy zahraničních věcí. Jan Kohout na dotaz, zda se hodlá do vrcholné politiky vrátit a ministerský post přijmout, neodpověděl.

Ministerský post byl nabídnut i někdejšímu náměstkovi ministra průmyslu a obchodu Václavu Petříčkovi. Ten deníku Aktuálně.cz nabídku potvrdil, řekl ovšem, že ji odmítl. "Nejsem na to připraven," vysvětlil svůj postoj.

Uvedl rovněž, že je rozhodnut v tomto duchu na 99 procent. Nabídka podle Petříčka zněla obecně na ministerstvo, podle informací Aktuálně.cz mělo jít o ministerstvo průmyslu a obchodu, kde působil.

 

Právě se děje

Další zprávy