Nová strana Jany Bobošíkové

Nová strana Jany Bobošíkové
Hned v předsálí potkáte někdejšího ministra financí za ODS, později jednoho z rebelů Topolánkovy vlády Vlastimila Tlustého. Sám sebe nyní nazývá BOBO - NERV. "Tedy nezávislý ekonomický rádce Vlasta," dodává.
Bobošíkové největší spojenec je z opačného spektra. Jana Volfová byla sociální demokratka.
V Suverenitě zakotvil i další sociální demokrat - Kosta Dimitrov. Svou ČSSD před loňskými volbami opustil a dal se k Zemanovcům. Tam se ovšem rozhádal také - neudělali ho lídrem ve sněmovních volbách, byť do nově vznikající partaje jako zákonodárce vstupoval
Olga Zubová také začínala v sociální demokracii. Odtud přešla k Zeleným, a poté, co "zatopila" Topolánkovi a pomohla shodit jeho vládu, založila Demokratickou stranu zelených podporovanou mediálním magnátem Jaromírem Soukupem. Jako předsedkyně nové strany se dostala znovu na kandidátku ČSSD pro předčasné volby. Před řádnými ji ovšem socialisté již vyškrtli. Nyní možná zkusí Suverenitu.
Foto: Martina Machová
Martina Machová Martina Machová
4. 6. 2011 17:23

Jana Bobošíková zahájila nový útok k získání politického vlivu a ze své Suverenity udělala regulérní politickou stranu. Na sjezdu se objevili nejrůznější odpadlíci z nejrůznějších stran. Jana Volfová, dříve členka ČSSD, Vlastimil Tlustý, dříve ODS, Stanislav Huml vystoupivší čerstvě z poslaneckého klubu Věcí veřejných, Olga Zubová, která totéž udělala Streaně zelených, či Kosta Dimitrvo, někdejší sociální demokrat. Všechny je pozdravil, ač písemně na dálku, prezident Václav Klaus - dříve ODS.

 

Právě se děje

Další zprávy