Nezávislí demokraté chtějí do svého názvu přidat "předseda V. Železný"

4. 12. 2005 13:10
Praha - Nezávislí demokraté (NezDem) se na dnešním sjezdu politické strany shodli na volebním cíli nahradit ve vládní koalici US-DEU.

Ta je podle předsedy Nezávislých demokratů Vladimíra Železného již mrtvou stranou. Železný usiluje o hlasy voličů s cílem zabránit vládě ČSSD s tichou podporou KSČM. Pro svůj cíl chce Železný oslovit i další menší strany. Například Stranu za životní jistoty, která chce prosadit více sociálních jistot pro starší občany.

Na sjezdu se ještě bude projednávat možnost přidat si do názvu NezDem ještě "předseda Vladimír Železný", aby strana byla lépe identifikovatelná. Železný je totiž podle průzkumu, který si strana nechala vyhotovit, mnohem známější než Nezávislí demokraté.

Strana chce oslovit voliče "šokovou" kampaní na počátku příštího roku, její podrobnosti zatím odmítá prozradit. Cílem strany je získat v příštích parlamentních volbách více než pět procent voličských hlasů nutných pro vstup do sněmovny.

Chtějí do sněmovny, zatím je volí jen 0,2 procenta lidí

"Naším cílem je zacelit díru ve středopravé a pravicové politice," řekl Železný. Podle agentury STEM by Nezávislé demokraty volilo v listopadu 0,2 procenta voličů.

Strana Nezávislí demokraté vznikla letos v červnu. Mezi jejími místopředsedy je například někdejší mluvčí ODS Václav Musílek či bývalá poslankyně ČSSD Jana Volfová. Europoslanec a bývalý ředitel televize Nova Železný čelí v České republice obvinění z poškozování věřitele a krácení daní. V říjnu ho Evropský parlament zbavil imunity.

 

Právě se děje

Další zprávy