Newton IT: Kraus, Rath a Lety v TV vedly

ven
24. 1. 2006 9:35
Praha - Hlavní televizní zpravodajství patřilo v uplynulém týdnu především jednáním hejtmanů s ministrem zdravotnictví o privatizaci nemocnic, ghanské aféře Michala Krause, který navíc v uplynulém týdnu odstoupil z parlamentích funkcí a také škrtání ve volebních kandidátkách ČSSD. Vyplývá to z průzkumu společnosti Newton IT.

Do večerního televizního zpravodajství se také dostali představitelé politické strany, která není zastoupena v Poslanecké sněmovně. Národní strana se prezentovala v Televizních novinách v souvislosti se záměrem umístit bez povolení v místě bývalého tábora v Letech kontroverzní pomník.

V rámci zahraničních zpráv dominovala oblast Blízkého východu.

Zdravotnictví, ekonomika, politika

Kromě jednání hejtmanů, premiéra a ministra zdravotnictví o krajských zdravotnických zařízeních, se v televizním zpravodajství objevily informace o rozšiřování okruhu lékařů, kteří se připojovali ke stávkové pohotovosti, o nesouhlasu lékárníků se současnou lékovou politikou nebo o rozhodnutí premiéra a ministrů financí a zdravotnictví poskytnout tří miliradovou dotaci pro VZP. Nucená správa VZP, odvolání její ředitelky Jiřiny Musílkové a příprava na volbu nového ředitele byly také nejčastějším předmětem zpráv z oblasti pojišťovnictví.

Téma ekonomické kriminality bylo medializované v souvislosti s aférami poslanců Michala Krause (ČSSD) a Vladimíra Doležala (ODS).  

Téma politických stran zaznělo ve zpravodajství především v souvislosti s úpravami kandidátek ČSSD pro červnové volby do poslanecké sněmovny.

ČSSD opět vede v počtu i délce vystoupení

Za vládu se nejčastěji objevovala opět dvojice - ministr zdravotnictví David Rath a premiér Jiří Paroubek.

ČSSD se po čtrnácti týdnech vrátila do čela politických stran z hlediska počtu i délky vystupování jejich představitelů v hlavním televizním zpravodajství. Za ČSSD se prezentovalo 17 osobností. ODS reprezentovalo v uvedeném týdnu 14 osobností, z nich nejčastěji její předseda Mirek Topolánek, uvádí Newton IT.

Hitparáda citovanosti lídrů politických stran v televizním zpravodajství v uplynulém týdnu.
Hitparáda citovanosti lídrů politických stran v televizním zpravodajství v uplynulém týdnu. | Foto: Newton IT

Prezident Václav Klaus v televizním zpravodajstí kritizoval dopis, v němž premiér Paroubek bez prezidentova vědomí zaslal maďarským antifašistům dopis s omluvou za bezpráví.

 

Právě se děje

Další zprávy