Nečasův ministr tlačí na pražského exprimátora

Jan Němec (redaktor) Lucie Stuchlíková Jan Němec (redaktor), Lucie Stuchlíková
30. 8. 2013 16:45
Tomáš Chalupa nevylučuje kandidaturu na post předsedy pražské ODS
A proč ne...
A proč ne... | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - V předvolební tlačenici o místo na kandidátce roste exprimátorovi Svobodovi soupeř na předsednické místo v pražské ODS.

Zdroje z této regionální organizace mluví o tom, že je to Nečasův exministr Tomáš Chalupa, i když zároveň opatrně odhadují, že na vítězství nebude mít momentálně dost síly. Ačkoli prý v tak chaotické situaci, jaká je…: „Praha je rozbitá na několik částí. I Svobodovi utíkají sympatizanti, hlavně kvůli jeho usilovné snaze kandidovat do sněmovny," cituje deník Insider svůj zdroj v ODS.

Bohuslavu Svobodovi a celému pražskému vedení končí mandát 21. října, čtyři dny před sněmovními volbami, a občanským demokratům se tak sešly dvě věci najednou: souboj o volební kandidátky do voleb a problém, co s končícím vedením. A protože kandidátku musí rozhodnout na regionálním sněmu příští úterý, není vyloučeno, že otázka pražského předsedy ODS vyvstane také - s předstihem - už na stejném fóru.

„Na programu volby předsedy a vedení nejsou, ale dokážu si představit, že se sněm převalí ve volební," říká zdroj Insideru. Samotný Tomáš Chalupa předčasnou volbu pražského předsedy nevylučuje.

Čtěte více v placeném deníku Insider:
Co říká Tomáš Chalupa o volbě předsedy a jaké má šance?

 

Právě se děje

Další zprávy