Nečas veze do Moskvy zvláštní letadlo s byznysmeny

Tereza Šídlová
24. 5. 2013 14:58
Česká delegace bude čítat osmdesát českých podnikatelů
Ohňostroj nad Kremlem.
Ohňostroj nad Kremlem. | Foto: Reuters

Praha - Česká delegace vedená premiérem Nečasem zjevně odletí v neděli do Ruska s velkými očekáváními. Vláda dokonce vypravila i druhé speciální letadlo jen pro české podnikatele.

Má jich totiž letět až skoro rekordních osmdesát.

Píše o tom ve svém aktuálním vydání deník Insider, podle jehož informací čeští představitelé očekávají v Petrohradě a Jekatěrinburgu podpisy kontraktů v hodnotě několika miliard korun. Mluví se třeba o stavbě paroplynové elektrárny nebo petěrburského byznys centra s účastí českých firem.

Hlavním tématem - alespoň na politické úrovni - ale bude jaderná energetika, konkrétně stamiliardová zakázka na dostavbu Jaderné elektrárny Temelín, o niž se uchází ruský státní obr Rosatom prostřednictvím svých dceřiných společností.

Delegaci poskládal Svaz průmyslu a dopravy s Komorou pro hospodářské styky se zeměmi SNS. Na všechny zájemce se prý ani nedostalo. Z pohledu domácího dění bude lehce pikantní účast vyslance finanční skupiny PPF Petra Koláře. Ten totiž kvůli práci pro nejbohatšího Čecha Petra Kellnera začátkem letošního roku předčasně opustil český velvyslanecký post v Moskvě, který zůstává neobsazený...

Přečtěte si podrobnou zprávu v placeném deníku Insider: Jaké firmy do Moskvy s Nečasem vyrážejí a co si od cesty slibují?

 

Právě se děje

Další zprávy