Nalákáme turisty na Kafku, slibuje exzpěvák Kalousek

Kateřina Eliášová
30. 8. 2010 16:10
Lídr pražské ODS představil program pro kulturu a cestovní ruch
Nový lídr pražské ODS pro kulturu zpěvák Jan Kalousek
Nový lídr pražské ODS pro kulturu zpěvák Jan Kalousek | Foto: Jiří Herman ml.

Praha - Pražská ODS chce zvýšit prestiž hlavního města, slibuje to voličům ve svém programu pro kulturu a cestovní ruch.

Garant programu a jeden ze sedmi kandidátů ODS na primátora Jan Kalousek představil, jak toho chce v příštím volebním období dosáhnout, pokud k tomu bude mít příležitost. Poradit mu s tím má například senátor a herec Tomáš Töpfer nebo architekt Zdeněk Deyl.

Kalousek se svým týmem slibuje novou galerii moderního umění a dům fotografie, expozici Jaroslava Haška, lepší podmínky pro filmový průmysl, kulturu v ulicích, ale taky míň kapsářů a šidících taxikářů.

"Musíme přilákat bonitnější turisty a vzbudit v nich touhu po opakované návštěvě, zajistit, aby Pražané neodjížděli na víkend z města a zajistit jim program," předestřel Kalousek plány občanských demokratů.

Součástí plánů pražské ODS je také například již dřívě zmiňované sloučení botanické a zoologické zahrady. "Slova jako hrošinec, sloninec či antilopinec slyším poprvé," prozradil Kalousek.

Občanští demokraté chtějí v Praze rozšířit možnosti pro kongresovou turistiku, najít v hlavním městě místo pro Muchovu epopej i dokončit rekonstrukci Karlova mostu.

"Zlepšíme propagaci Prahy a její kredit spojením s celosvětově známými českými osobnostmi typu Franze Kafky. Oslovíme slavné české rodáky či jejich potomky, třba Miloše Formana," uvedl Kalousek.

"Praha už nesmí mít pověst místa, kam se vyplatí jezdit, protože to stojí málo peněz a je možné tu dělat kravál," shrnul Kalousek svoji zatím spíše obecnou vizi kultury v Praze.

 

Právě se děje

Další zprávy