Na Úřad vlády přijde další funkcionář Zemanovy strany

Jan Němec (redaktor) Jan Němec (redaktor)
30. 7. 2013 15:40
Místopředseda SPOZ a nový vedoucí Úřadu vlády si přivádí kolegu z olomoucké organizace.
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Neparlamentní Strana práv občanů - Zemanovci získala pro dalšího svého funkcionáře místo ve Strakově akademii. 

Za místopředsedou Radkem Augustinem, jehož premiér Rusnok dosadil jako vedoucího Úřadu vlády, přichází místopředseda krajského výboru SPOZ na Olomoucku Miroslav Hájek.

Ujme se funkce šéfa Augustinovy kanceláře. Se svým nadřízeným se dobře zná, protože Radek Augustin je také předsedou SPOZ v Olomouckém kraji, a tak s Hájkem sedávají v krajském stranickém předsednictvu.

Technicky vzato převezme Hájek sice jen úřednickou, ale přesto poměrně vlivnou funkci. Dosud podle informací Aktuálně.cz neměl sekretariát vedoucího Úřadu vlády formální hlavu.

"Miroslav Hájek jako nový vedoucí mého kabinetu nastupuje na úřednickou pozici, pro kterou splňuje veškeré kvalifikační předpoklady. Zároveň jako každý zaměstnanec má právo být členem politické strany," prohlásil v reakci na dotaz Aktuálně.cz šéf Úřadu vlády Radek Augustin.

Šéf sekretariátu v podobných případech např. rozhoduje o tom, s kým se vedoucí pracovník sejde.

O příchodu několika nových důležitých lidí na Úřad vlády psal už dříve deník Insider. Prvním byl Karel Štogl, nový šéf kabinetu premiéra Rusnoka, který ve funkci nahradil Janu Nagyovou.

Premiér Rusnok také podle Insideru znovu ustavil do funkce šéfky protokolu Úřadu vlády Barboru Loudovou, která ve Strakově akademii pracovala v éře Mirka Topolánka a Jana Fischera, ale musela odejít s nástupem Nečasovy Jany Nagyové. Vrací se tak do funkce po třech letech.

Ve vzduchu stále visí otazník nad mluvčím vlády. Jan Hrubeš prozatím zůstává, nového mluvčího si Rusnokův kabinet, který už příští týden čeká ve sněmovně boj vůbec o existenci, ještě nevybral. Dobře informované zdroje ale mluví o tom, že pokud by současná úřednická vláda nakonec důvěru dostala, další změny ve Strakově akademii by na sebe nenechaly čekat.

 

Právě se děje

Další zprávy