Na kandidátku jsem se nedostal kvůli Pochemu, ovládá celou Prahu, tvrdí starosta a končí v ČSSD

Michal Polák Michal Polák
18. 8. 2018 6:33
Starosta Prahy 10 Vladimír Novák končí v ČSSD, strana podle něj příliš lpí na ministerstvech. Jako hlavní příklad uvedl Miroslava Pocheho, který se nedokáže smířit s tím, že ho prezident odmítl jmenovat do čela diplomacie. Novák se zároveň domnívá, že Poche stojí za tím, že se nikdo z jeho rodiny nedostal na kandidátku ČSSD do komunálních voleb. Novák se i přes odchod z ČSSD voleb zúčastní, kandidovat bude za hnutí Pro Prahu.
Starosta Prahy 10 Vladimír Novák.
Starosta Prahy 10 Vladimír Novák. | Foto: ČTK

Proč jste se rozhodl, že skončíte v ČSSD?

Rozhodl jsem se takto na základě posledního vývoje, kdy strana řeší jen ministerstva a kdo získá jaký post. To mě tak znechutilo, že jsem nerozhodl vystoupit.

Exemplárním příkladem je pan Miroslav Poche. Spousta věcí mluví proti tomu, aby byl ministrem, ale on na funkci lpí a stále o ni usiluje.

Nesouvisí vaše kritika spíše s tím, že pan Poche sliboval vaší manželce, že budete na čtvrtém místě kandidátky v nadcházejících komunálních volbách, a tento svůj slib nedodržel?

To jsem nebyl já, tam došlo k omylu. Poche sliboval mé manželce, že to místo připadne synovi Vladimírovi.

Jak si vysvětlujete, že jste se nedostal na kandidátku ČSSD do komunálních voleb?

"Nechci dál komentovat paní Novákovou, ani situaci v zastupitelstvu hlavního města. Nepřísluší mi to. Rodinu Novákových považuji za to nejhorší, co jsem v ČSSD potkal." Miroslav Poche, 27.6.2018, Aktuálně.cz

Víte, to já nevím, ale pan Poche se v článku o mé manželce na Aktuálně.cz vyjadřoval velice negativně o celé mé rodině. To myslím mluví za vše. Pan Poche ovládá Prahu, a je tady vládce.

Proč by měl mít pan Poche problém s vaši rodinou, měli jste v minulosti nějaké rozpory?

Já si nejsem ničeho vědom, že by mezi námi v minulosti něco bylo. Několikrát jsme spolu jednali osobně, ale raději se zeptejte jeho.

Proč jste si vybral hnutí Pro Prahu? Na první pohled působí jako spolek politiků, kteří se rozešli se svými domovskými stranami.

Samozřejmě, je to tam složité. Ta strana v minulých volbách nezískala potřebných pět procent. Já kandiduji na magistrát na desátém místě, takže to je nevolitelné místo.

Chci je ale podpořit, protože tam nejsou politici, všichni jsou bez politické příslušnosti, a tím je mi to hnutí nejblíže. Já jsem vlastně jediný aktivní starosta, který je na té kandidátce zařazen.

 

Právě se děje

Další zprávy