Místní ODS podržela bijce Macka

Redakce DOM, čtk
22. 5. 2006 20:55
Praha - Někdejší místopředseda ODS Miroslav Macek, který v sobotu na stomatologickém sněmu uštědřil pohlavek ministru Rathovi, nebude vyloučen z ODS.

Místní rada ODS v jeho domovské organizaci v Zábřehu na Šumpersku dnes večer na svém jednání nejen nenavrhla jeho vyloučení, ale věcí se odmítla zabývat.

Člena strany přitom může vyloučit pouze jeho domovská organizace.

Macek sám odmítá ODS dobrovolně opustit, byť ho k tomu vyzval předseda Mirek Topolánek. "Shodli jsme se hned na počátku na tom, že o tom vůbec nebudeme jednat. Je to podle nás věc nepolitická, i když zpolitizovaná. Kdybychom se tím zabývali, dělali bychom z incidentu politikum, což nechceme," řekl předseda místního sdružení Bedřich Jurníček.

Podle něj Macek jednal jako občan, nikoliv jako člen ODS. "Jak ho známe, řešil by věc stejně rok před volbami i rok po nich," soudí Jurníček. Předpokládá, že k události se již zábřežští občanští demokraté vracet nebudou.

Vedení ODS vyzvalo Macka k odchodu z řad strany v neděli, už v sobotu vydalo v tomto duchu výzvu ústecké oblastní sdružení. Macek ale na výzvy nechce reagovat, svůj čin považuje za nepolitický.

Podívejte se na VIDEO, přečtěte si o incidentu:

Ministr Rath na Macka žalobu nepodá

Macek udeřil Ratha. Komu to pomůže?

Macek z ODS uhodil Ratha, jak mu slíbil

 

Právě se děje

Další zprávy