Ministryně Jurásková vstoupila do ODS, uvedl ji Julínek

Domácí ČTK Domácí, ČTK
10. 6. 2010 22:24
Autor poplatkové reformy se stal stranickým patronem členky končícího "nestranického kabinetu"
Foto: Ludvík Hradilek

Praha/Brno - Ministryně zdravotnictví Dana Jurásková vstoupila ve čtvrtek do brněnské organizace ODS.

Učinila tak prý proto, že "jedině ODS dala sestrám vliv na rozhodování ve zdravotnictví", citovala Juráskovou agentura ČTK.

Prezidentku České asociace sester a tehdejší ředitelku Všeobecné fakultní nemocnice v Praze nominovali loni na jaře do úřednické vlády občanští demokraté.

Bývalá zdravotní sestra Jurásková chce nyní získávat zkušenosti v komunální politice, s žádnou funkcí v Občanské demokratické straně prý zatím nepočítá.

Patronem při vstupu do ODS jí byl senátor a bývalý ministr zdravotnictví Tomáš Julínek, který stál u zrodu stále kontroverzních poplatků ve zdravotnictví. Jak v tomto týdnu upozornilo Aktuálně.cz, Julínek uvažuje o tom, že by se vrátil na post šéfa českého zdravotnictví, pokud by k tomu koaliční vyjednávání vytvořila podmínky.

"Člověk by měl včas přiznat barvu," řekla Jurásková ke svému čtvrtečnímu kroku.

Jako rodačce z Uherského Hradiště je jí prý Brno blízké a navíc vyzdvihla, že se stává centrem špičkové medicíny a sídlí zde také Národní centrum ošetřovatelství.

Ministři úřednické vlády nejsou členy politických stran, mandát kabinetu se však po nedávných sněmovních volbách chýlí ke konci.

 

Právě se děje

Další zprávy