Miliardář Babiš odpískal letošní volby, nemá lidi

Aktuálně.cz Aktuálně.cz
9. 3. 2012 20:25
Píše o tom ve svém pátečním vydání večerník Insider
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Miliardář Andrej Babiš se definitivně rozhodl, že do letošních krajských voleb nepostaví žádnou kandidátku.

Informuje o tom v pátečním vydání večerník Insider, podle kterého se Babiš bude raději připravovat na volby sněmovní. V řádném termínu by měly proběhnout v roce 2014. Letos tak bude Babiš uvažovat jen o podpoře vybraných kandidátů do Senátu, ve výjimečných případech možná umístí své lidi z iniciativy Ano2011 na nezávislých kandidátkách.

Insider popsal okolnosti čtvrteční podvečerní schůzky přibližně desítky Babišových spojenců, kteří tvoří jádro miliardářova hnutí. Shodli se, že projekt brzdí nedostatek lidí, kteří by za miliardářovo hnutí mohli kandidovat.

Že se "babišovci" potýkají s personální nouzí, pak na jméno nepřímo potvrdila senátorka Alena Dernerová, která je doposud jediným přírůstkem Babišovy politické stáje.

"Sehnat nezkorumpované čestné lidi není snadné," přiznává Dernerová s tím, že lovit v parlamentních vodách či mezi profesionálními politiky je obtížné zejména kvůli tomu, že vytipované tváře bývají spjaty se strukturami uvnitř tradičních partají.

Neúspěch si ale Babiš připsal i během vábení „nezávislých" nebo členů mimoparlamentních stran. Ztroskotaly například jeho námluvy s osobnostmi komunální politiky ze severu Čech.

Hlavní manažer Babišova hnutí Ano2011 Richard Brabec přesto tvrdí, že lidí, co by chtěli pod záštitou Ano2011 kandidovat, je dost. Babiš a spol. však prý chtějí voličům nabídnout jen to nejlepší a nestíhají si zájemce prověřit.

Podrobnosti naleznete v Insideru - zde.

 

Právě se děje

Další zprávy