Milan Štěch opouští odbory. V Senátu zůstane

Michal Štůsek Michal Štůsek
20. 1. 2010 18:17
Předseda ČMKOS působil ve funkci osm let. Dnes oznámil, že končí
Milan Štěch
Milan Štěch | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Milan Štěch po osmi letech v této funkci končí. Svůj odchod dnes oznámil v Rádiu Česko.

Štěch, který je také místopředsedou Senátu za ČSSD povede odbory do dubnového sjezdu, kde bude zvolen nový předseda.

"Už vykonávám osmý rok funkci předsedy ČMKOS, před tím jsem byl 8 let místopředsedou. Ta práce je hodně i manažerského charakteru. Proto se domnívám, že je dobře provést určitou změnu jak v mé osobě, tak i umožnit, aby někteří další kolegové mohli využít uvolněného místa v konfederaci," uvedl pro rádio.

Milan Štěch zároveň potvrdil, že chce nadále zůstat ve funkci, kterou nyní zastává v Senátu. "Z titulu funkce místopředsedy jsem i členem grémia ČSSD a určitě i v budoucnu, v nejbližších letech, bych se plně chtěl věnovat veřejné činnosti a bude záležet, kde pro mě bude uplatnění," vysvětlil. Štěch by také v případě úspěchu ČSSD v podzimních senátních volbách mohl patřit mezi vážné kandidáty na předsedu Senátu.

Podle informací Aktuálně.cz by měl Milana Štěcha nahradit nestraník Jaroslav Zavadil, současný místopředseda ČMKOS. Pokud se tak v dubnu skutečně stane, zbaví se odbory dlouhodobého napojení na sociální demokracii. 


 

Právě se děje

Další zprávy