Michálek chce do Senátu. Stojí za ním nová koalice

Sandra Štefaniková Sandra Štefaniková
30. 7. 2012 14:43
Libora Michálka podpoří lidovci, piráti a zelení. Kandidovat bude v Praze
Libor Michálek.
Libor Michálek. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Česká pirátská strana, Strana zelených (SZ) a KDU-ČSL v úterý představí společnou kandidaturu bývalého šéfa Státního fondu životního prostředí Libora Michálka do Senátu. O hlasy voličů se bude ucházet v Praze 2 a  3.

Michálek bude do Senátu kandidovat v rámci koalice s názvem "Michálek do Senátu", pod níž jsou podepsány tři jmenované strany.

"Nominaci formálně provedou piráti. Nominujícími subjekty jsou rovnoprávně piráti, Strana zelených a lidovci," řekl Matěj Stropnický, člen předsednictva SZ.

"Michálek bude bezpartijním kandidátem těchto tří stran," potvrdil informaci Ondřej Liška, předseda SZ.

Do médií nedávno prosákla informace, že SZ si kandidaturu známého bojovníka proti korupci přivlastnila, a to i přes to, že s návrhem jeho kandidatury původně přišla Česká pirátská strana. Předseda zelených tuto informaci vzápětí uvedl na pravou míru.

"Republiková rada SZ podpořila koaliční kandidaturu pana Michálka jako první. To ale nemění nic na faktu, že původně s kandidaturou přišli piráti," řekl Liška.

Kvůli společné kandidatuře se podle Lišky tři strany dohodly na programovém dokumentu, který by se měl mimo jiné týkat sociální politiky nebo přímé demokracie.

"Dokument zveřejníme v úterý," dodal Liška. SZ se podle Liškových slov rozhodla Michálka podpořit hlavně pro jeho usilovnou snahu v boji proti klientelismu a korupci, se kterým je často spojován. 

Michálek byl za svou práci v roce 2011 oceněn Nadačním fondem proti korupci.

 

Právě se děje

Další zprávy