Loď ODS potápějí pantátové z regionů, tvrdí Topolánek

Hana Pecinová
17. 1. 2010 13:32
Grémium ODS si zve na kobereček pražské vedení strany
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Za současné klesající volební preference ODS mohou především regiony, míní předseda občanských demokratů Mirek Topolánek.

Řekl to dnes v diskusním pořadu Partie televize Prima v reakci na slova pražského primátora Pavla Béma, podle kterého je Topolánek kapitánem potápějící se lodi.

"Dobře se mluví o potápějící se lodi, když přesně ty regiony pod čarou ponoru vysekávají díru," prohlásil v pořadu Topolánek a o lidech z krajů řekl, že jsou "pantátové".

Předvolební situací by se měla zítra zabývat výkonná rada ODS. Před jejím zasedáním se ale uskuteční ještě schůze grémia, tedy užšího vedení strany, s vedením pražského regionu.

Postavení celé strany před volbami podle předsedy strany totiž ohrožuje problematické a skandální chování pražské ODS.

"Bylo by chybné, kdyby ti, kteří vyvolali pokus o vnitrostranický puč, nakonec z celé věci profitovali tím, že ODS prohraje volby a oni pak "celí v bílém" přijdou," řekl koncem tohoto týdne v rozhovoru pro Hospodářské noviny Topolánek s tím, že se ODS nemůže tvářit, jako by se v Praze nic nedělo.

V diskusním pořadu Partie dnes předseda občanských demokratů také připustil, že by po jarních volbách mohla vzniknout i velká koalice mezi občanskými a sociálními demokraty.

Takovou variantu vládnutí ale označil za havarijní situaci, kterou si sám nepřeje.

 

Právě se děje

Další zprávy