Lídři koalice ovládli žebříček popularity politiků

Domácí Domácí
9. 7. 2010 14:39
Nejpříznivěji hodnoceným politikem je nadále předseda VV Radek John
Foto: Jan Langer

Praha - Předsedové tří stran, které skládají budoucí koaliční vládu, patří měsíc po volbách mezi čtveřici nejlépe hodnocených politiků v republice.

Předseda Věcí veřejných Radek John dostal v průzkumu agentury STEM příznivé hodnocení od 62 procent dotázaných, o procento více než v posledním dotazování v dubnu.

Do čtveřice politiků, které dotazovaní vnímají nejpříznivěji, patří také předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg (55 procent) a Petr Nečas (54 procent). Stejně příznivě jako Nečase pak dotazovaní hodnotí momentálního lídra sociálních demokratů Bohuslava Sobotku

Agentura STEM se na politiky dotazovala mezi 17.-25. červnem. Oslovila 1559 respondentů a položila jim otázku: Jaký je váš názor na náseldující politické osobnosti? Součet příznivých hodnocení přitom znamená odpovědi: "velmi příznivý" a "spíše příznivý".

Nad polovinu příznivých hodnocení respondentů průzkumu se dotala ještě představitelka strany Suverenita - blok Jany Bobošíkové, jejíž strana dostala ve volbách přes tři a půl procenta hlasů. 

Autoři průzkumu uvedli, že mezi respondenty průzkumu jsou zřejmé jejich politické sympatie. Příznivci Věcí veřejných jsou podle nich velmi rezervovaní v hodnocení Petra Nečase a Karla Schwarzenberga a sympatizanti ODS a TOP 09 jsou "ještě rezervovanější" k Radku Johnovi. 

V žebříčku 22 politiků, který agentura STEM zveřejnila už chybějí nedávní superlídři nejsilnějších politických stran ODS a ČSSD  Mirek Topolánek a Jiří Paroubek.

 

 

Právě se děje

Další zprávy