Lidovci řekli, že šetří.Ukázali úsporný volební projekt

Domácí Domácí
9. 3. 2009 13:05
Vyzvali členy a příznivce, aby nabídli zdarma místo na plakáty

Praha - Lidovci zvolili před volbami do evropského parlamentu šetrnou kampaň a opřou se v ní o ploty.

Rozhodli se požádat své členy a příznivce, aby jim zdarma nabídli k umístění předvolebních plakátů své ploty a zdi svých domů. 

K této taktice vymysleli také slogan kampaně: Nevnímáme ploty jako bariéry, ale jako příležitost.

"KDU-ČSL nemůže konkurovat desítkám milionů korun, které investují konkurenční velké strany. Naše nesporná deviza je ale v početné členské základně," cituje lidovecký server europoslankyni Zuzanu Roithovou, která lidoveckou kandidátku vede.

"V minulých volbách do EP jsme získali přes devět procent voličů v ČR a třetí mandát nám unikl jen o pouhých 10 tisíc hlasů," připomíná v dopise, který rozeslala spolustraníkům.

Lidé nám píší

Mluvčí lidovců Martin Horálek na webu uvádí, že projekt má už řadu podporovatelů. "První odhady hovoří o tisících ploch v celé republice," píše.

Pro projekt využívá KDU-ČSL od začátku roku internet včetně populární služby serveru Facebook a kandidáti do europarlamentu promlouvají k voličům také z klipů na stránkách Youtube.

Prohlédnout si to můžete ZDE

Kampaň jede

Lidovci uvedli, že ve dnes představeném projektu "ploty", na který volební štáb vyčlenil asi pětinu rozpočtu, by se první sada plakátů měla objevit v dubnu - bezprostředně po představení kampaně do Evropského parlamentu.

Kampaň před eurovolbami už rozjela většina stran. ODS podobně jako lidovci využívá internetový komunitní web Facebook, socialisté vsadili na hospodářskou krizi a objíždějí regiony s programem, na němž představují své vize, jak krizi čelit. 

 

Právě se děje

Další zprávy