Lidovci prezidentského kandidáta stále nevybrali

mp
11. 12. 2007 21:05
Strana zaujme postoj až po jednání s oběma adepty
1. místopředseda KDU-ČSL Roman Línek a předseda Jiří Čunek
1. místopředseda KDU-ČSL Roman Línek a předseda Jiří Čunek | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Ani po dnešním večerním jednání předsednictva strany nemají lidovci jasno, jakou taktiku zvolí při volbě prezidentského kandidáta.

"Tuto otázku jsme diskutovali, ale žádné rozhodnutí jsme k ní nepřijali," uvedl po jednání pro Aktuálně.cz 1.místopředseda KDU-ČSL Roman Línek.

Podle něj je důležité, aby se lidovečtí zákonodárci s oběma kandidáty - Václavem Klausem a jeho možným vyzyvatelem Janem Švejnarem - setkali. A to se doposud nestalo.

Ekonom Švejnar, který už má deklarovanou podporu ČSSD a Strany zelených, dnes dopoledne vyjednával v senátorském klubu KDU-ČSL.

Strana čeká na Klause a celostátní konferenci

Lidovečtí senátoři ale o výsledcích setkání nechtěli příliš hovořit: "Čekáme na návštěvu prezidenta Klause a teprve poté budeme svůj postoj prezentovat," řekl předseda jejich klubu Adolf Jílek.

Jednoznačnější postoj k taktice při prezidentské volbě může zaujmout páteční celostátní konference strany. "Konference může přijmout usnesení, její závěry ale nelze předvídat," uvedl po jednání předsednictva šéf pražských lidovců a místopředseda strany Marián Hošek.

 

Právě se děje

Další zprávy