Lidovci chtějí Bělobrádka za místopředsedu Sněmovny

ČTK ČTK
Aktualizováno 9. 11. 2013 16:13
Zástupci KDU-ČSL se s ANO a ČSSD dohodli, že Sněmovna bude mít čtyři místopředsedy.
Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek.
Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. | Foto: Vojtěch Marek

Havlíčkův Brod - Poslanecký klub KDU-ČSL se na výjezdním zasedání v Havlíčkově Brodě shodl na tom, že bude předsedu strany Pavla Bělobrádka prosazovat do funkce místopředsedy Sněmovny.

Lidovci by mohli být koaličními partnery ČSSD a ANO v nové vládě.

Lidovci v Havlíčkově Brodě mluvili také o odborném zaměření svých poslanců a oblastech, kterým by se mohli věnovat, uvedl místopředseda KDU-ČSL Jan Bartošek. "Konkrétní návrhy na obsazení sněmovních výborů jsme zatím neřešili," dodal.

Podle prvního místopředsedy strany Mariana Jurečka bude složení výborů, komisí a delegací ještě předmětem dalších diskuzí v rámci koaličních jednání.

"Každý z poslanců řekl, v jakém výboru by chtěl prioritně pracovat. Máme tedy představu, kde chtějí naši poslanci uplatnit svoji odbornost, k tomu potom budeme přihlížet při případných nominacích," uvedl Jurečka. Poslanci prý v sobotu nejednali o tom, který z výborů nebo komisí by případně chtěli vést.

Zástupci lidovců se v pátek na jednání s představiteli hnutí ANO 2011 dohodli, že chtějí, aby Sněmovna měla čtyři místopředsedy.

Budou rovněž ve Sněmovně prosazovat snížení počtu výborů, podvýborů a komisí. Místopředsedkyně ANO Věra Jourová řekla, že hnutí bude požadovat post předsedy Sněmovny, a lidovci vzali tento požadavek na vědomí.

 

Právě se děje

Další zprávy