Libčeveská ČSSD otočila a žádá vedení o přeregistraci

ČTK ČTK
9. 3. 2011 15:39
Předseda místní organizace Karel Vrba bude žádat totéž i v dalších okresech
Předseda ČSSD v Libčevsi, Karel Vrba
Předseda ČSSD v Libčevsi, Karel Vrba | Foto: Ludvík Hradilek

Libčeves - Místní organizace ČSSD v Libčevsi na Lounsku požádala předsednictvo strany o přeregistraci svých členů. Nové krajské vedení s ní bojuje a viní jí, že nabírala černé duše.

V obci s 800 obyvateli je ve straně každý sedmý dospělý a díky dalším členům z okolních obcí je tamější organizace třetí nejsilnější v celém kraji.

Libčeveská organizace už požádala o přeregistraci dopisem předsednictvo ČSSD, které by mělo stanovit termín. Místní by si přáli některý květnový víkend.

"Pokud nám stanoví rozumný termín a dají dost času, máme ohlasy, že snad přijdou skoro všichni," řekl její předseda Karel Vrba. Organizace má aktuálně zhruba 240 členů.

Spory s krajským vedením se táhnou už od začátku roku, kdy skončil v jejím čele Petr Benda, jehož vystřídal Arno Fišera. Ten se hned v prvním rozhovoru po zvolení vůči Libčevsi vymezil s tím, že tak vysoká koncentrace straníků není možná, a zároveň naznačil, že bude usilovat o přeregistraci. Proto je krok Libčeveských poněkud překvapivý.

Vrba připouští, že pokud přeregistrace dopadne podle jeho představ, role se prohodí a naopak bude sám požadovat přeregistraci v ostatních okresech. "Považoval bych to za automatické, pokud tím projdeme i my," uvedl. Před tím několikrát vyslovil podezření, že nábor černých duší se v minulosti týkal spíš jiných okresů.

 

Právě se děje

Další zprávy