Zeman má problémy jako cukrovkář. Už vzniká konzilium

ČTK ČTK
31. 7. 2013 10:31
Šéfem lékařského týmu pečujícího o prezidenta bude ministr zdravotnictví Holcát.
Foto: Reuters

Praha - Prezident Miloš Zeman bude mít své dvanáctičlenné lékařské konzilium. Šéfem týmu, který bude dbát o prezidentovo zdraví, se stane ministr zdravotnictví Martin Holcát. Informuje o tom Mladá fronta Dnes (MfD). Svá lékařské konzilia měli také předchozí dva prezidenti Václav Klaus a Václav Havel.

Zatímco konzilia Havla i Klause se většinou scházela, pokud měli prezidenti nějaký zdravotní problém, setkání Zemanova týmu budou častější.

"My počítáme s tím, že experti se budou scházet spíš na pravidelných schůzkách," řekl MfD prezidentův kancléř Vratislav Mynář. Práce v konziliu je čestná, bez nároku na honorář.

Členem Zemanova lékařského týmu bude i známý fyzioterapeut Pavel Kolář, který se staral i o Havla a Klause. Kolář léčí například Zemanův zanícený palec na noze, na který si prezident stěžoval krátce po svém zvolení.

"Oslovili mě z prezidentské kanceláře, zda bych mu nepomohl s bolestí nohy. Jeho problém spočívá v tom, že má v oblasti nohou horší vedení nervů, což vzniká u určitého procenta lidí s cukrovkou," řekl deníku Kolář.

Zeman je momentálně po plánované operaci zubů a chystá se na dovolenou na Vysočinu, kde má chalupu. Naposledy média o zdravotním stavu hlavy státu informovala v souvislosti s jeho květnovým vystupováním při otevírání komory s korunovačními klenoty. Hrad tehdy Zemanovy nejisté pohyby omlouval virózou.

Ještě jako kandidát na prezidenta absolvoval Zeman před rokem v létě operaci očí, při níž mu lékaři Ústřední vojenské nemocnice v Praze odstranili šedý zákal.

 

Právě se děje

Další zprávy