Kongres ODS: Slogany pro voliče

David Macháček, Tomáš Fránek
27. 11. 2005 14:21
Zpravodajství z druhého dne kongresu Brno - Již druhý den řeší ODS svůj vlastní problém, o kterém její členové jen neradi mluví nahlas. Nejsilnější opoziční strana hledá cestu, jak se vyrovnat se stále silnějšími regionálními politiky, kteří zatím nejsou zapojeni do stranického vedení.
V neděli pokračoval sjezd ODS projevy stínových ministrů, hejtmanů a dalších představitelů strany. Vlastimil Tlustý ukazuje mzdový kalkulátor, který lidem ozřejmí, jaké budou jejich příjmy po zavedení daňové reformy ODS.
V neděli pokračoval sjezd ODS projevy stínových ministrů, hejtmanů a dalších představitelů strany. Vlastimil Tlustý ukazuje mzdový kalkulátor, který lidem ozřejmí, jaké budou jejich příjmy po zavedení daňové reformy ODS. | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

O rozdílu mezi centrálním vedením a regionálními politiky hovořil včera ve svém projevu například Václav Klaus nebo Mirek Topolánek.

Dnes ráno senátor Jiří Oberfalzer navrhnul, aby kongres přijal usnesení, že vedení má jednoznačnou podporu a že žádné spory neexistují.

Tlustého vystoupení označil předseda Topolánek za jedno z nejlepších na kongresu: "Nemusíme mít obavy, že takto připravené argumenty veřejnost nepochopí."
Tlustého vystoupení označil předseda Topolánek za jedno z nejlepších na kongresu: "Nemusíme mít obavy, že takto připravené argumenty veřejnost nepochopí." | Foto: Ondřej Besperát, Aktuálně.cz

Nyní ODS v Brně projednává svůj volební program, kterým chce v parlamentních volbách v příštím roce porazit sociální demokraty. Stínoví ministři vysvětlují svým stranickým kolegům, čím budou přesvědčovat voliče.

Vlastimil Tlustý představil novou podporu rodin s dětmi:

  • Na jedno dítě odpočitatelná položka ve výši 2400 korun, na druhé a třetí dítě 3600 korun.
  • Bonus za vychované děti.
  • Od 1. ledna 2007 výrazné zvýšení penzí.
  • Pro nové důchodce penze ve výši 20 až 25 procent z průměrného platu.

Podrobné zpravodajství z prvního dne kongresu ODS najdete ZDE.

#reklama

 

Právě se děje

Další zprávy