Končící šéf strany Jiří Pospíšil byl zvolen předsedou pražské organizace TOP 09

ČTK ČTK
12. 10. 2019 15:35
Poslanec Evropského parlamentu a dosavadní předseda TOP 09 Jiří Pospíšil se stal šéfem pražské organizace strany. Rozhodl o tom sobotní sněm organizace v hlavním městě. Pro jeho zvolení hlasovalo 73 z 99 delegátů, sdělila mluvčí TOP 09 Lenka Brandtová.
Jiří Pospíšil. Záběr z volebního štábu TOP09. Praha, 26. 5. 2019.
Jiří Pospíšil. Záběr z volebního štábu TOP09. Praha, 26. 5. 2019. | Foto: Tomáš Kouba

Pospíšil už nebude na listopadovém volebním sněmu TOP 09 obhajovat post předsedy. Jako šéf pražské TOP 09 chce lépe koordinovat práci na magistrátu s aktivitami městských částí, kde má strana silné zastoupení, aby se straně víc dařilo prosazovat programové priority.

"Když jsem řekl, že nebudu znovu kandidovat (na předsedu TOP 09), uvedl jsem, že se chci věnovat evropské a pražské politice," řekl ještě před volbou Pospíšil. Dodal, že pod jeho vedením TOP 09 ve městě zvítězila v evropských volbách a uspěla i v komunálních volbách. Dosud vedl pražskou organizaci TOP 09 místostarosta Prahy 11 Jakub Lepš.

Na pražském magistrátu je Pospíšil předsedou zastupitelského klubu Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN). V koalici jsou se Spojenými silami Piráti a uskupení Praha Sobě (PS), přičemž Spojené síly, hlavně TOP 09, často kritizují návrhy Pirátů.

O funkci předsedy TOP 09 se bude na konci listopadu ucházet dosavadní první místopředsedkyně Markéta Pekarová Adamová a senátor Tomáš Czernin. Podle Pospíšila jsou oba kvalitními kandidáty. Nominace z krajů před sněmem, který se uskutečním v pražské hotelu Don Giovanni 23. listopadu, uzavře TOP 09 11. listopadu.

 

Právě se děje

Další zprávy