Kočka není Paroubkův kámoš, píše novinářům ČSSD

Simona Holecová
6. 2. 2010 22:40
Redakce v sobotu obdržely reakci šéfa marketingu na snímky v bulvárním plátku
Jan Kočka není kámoš, píše ČSSD.
Jan Kočka není kámoš, píše ČSSD. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Marketing sociální demokracie nezahálí ani o víkendech. Redakce tuzemských médií dostaly v sobotu tiskovou zprávu z Lidového domu, ve které se strana ohrazuje proti článku v bulvárním deníku.

Blesk v sobotu zveřejnil snímky českých prominentů, kteří vyrazili na Slovensko na zamrzlé Štrbské pleso, kde se v režii investiční skupiny J&T odehrál turnaj v koňském zimním pólu.

Mezi hosty nechyběl vlivný lobbista energetického gigantu ČEZ Vladimír Johanes, miliardář Radovan Vítek, spolupracovník Jiřího Paroubka Martin Vlasta, šéf dopravního podniku Praha Martin Dvořák, pravá ruka Mirka Topolánka Marek Dalík (podle Blesku přiletěl tryskáčem) a také přítel pražského primátora Pavla Béma, podnikatel Roman Janoušek...

Co ale na zprávě o slovenském "Toskánsku" popudilo ČSSD?>

Kočka s velkým K

Tato věta (následovala po výčtu, kdo přijel na Štrbu fandit): "...šéf Dopravního podniku Praha Martin Dvořák s blonďatou kočkou. A taky Kočka s velkým K, Paroubkův kámoš, a mnoho dalších lobbistů..."

Petr Dimun, vedoucí sekce PR a marketingu ČSSD, v reakci na to napsal: "Předně, Jiří Paroubek si dokáže představit mnohem vkusnější způsob zábavy, než je tato akce, ale 'proti gustu žádný deputát' (Pozn. red.: v e-mailu ČSSD je opravdu slovo deputát, nikoli dišputát). Jan Kočka není 'kámoš' Jiřího Paroubka, pouze se znají. Stejně tak, jako zběžně poznává i řadu dalších lidí na fotografiích Blesku."

Václav Kočka na sjezdu ČSSD.
Václav Kočka na sjezdu ČSSD. | Foto: Ondřej Besperát

Větu z bulváru Dimun přirovnal k aféře Kubice; jde o čtyři roky starý příběh, kdy krátce před volbami v roce 2006 vystoupil tehdejší šéf Útvaru na odhalování organizovaného zločinu Jan Kubice a varoval před prorůstání mafie do státní správy. U moci tehdy byla ČSSD; Jiří Paroubek byl premiérem.

"Tato nepravdivá konstrukce nápadně připomíná situaci, která vyústila v obludnou kauzu tzv. Kubiceho zprávy, kdy se rok před touto událostí psalo o Václavu Kočkovi st. jako o poradci Jiřího Paroubka. Na základě podobných nesmyslů pak byly sesbírány různé pomluvy a drby z mafiánského prostředí, které byly účelově sestaveny do tzv. Kubiceho zprávy, přičemž ani jedno z podezření v této zprávě uvedených se nepotvrdilo," napsal Dimun.

Mimochodem, Jiří Paroubek kvůli tomu vedl s Janem Kubice několik soudní sporů. Zatím všechny prohrál.

 

Právě se děje

Další zprávy