Kočí zavolala policii, našla prý v ložnici odposlech

Domácí Domácí
11. 4. 2011 18:33
Podle poslance Humla, dalšího z vyloučených Véčkařů, se zařízení ovládá mobilem
Kristýna Kočí: Někdo ji odposlouchával?
Kristýna Kočí: Někdo ji odposlouchával? | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Poslankyně a někdejší šéfka sněmovního klubu Věcí veřejných Kristýna Kočí údajně měla ve svém bytě nainstalováno odposlouchávací zařízení.

Na místě je nyní policie, která podle informací Aktuálně.cz vyslýchala i dalšího rebelujícího poslance VV Stanislava Humla, který o případu informoval média. V bytě je i další "exkomunikovaný" Véčkař - Jaroslav Škárka.

"Bezpečnostní agentura, která hlídá Kristýnu Kočí, našla aktivní odposlouchávací zařízení v její ložnici," upřesnil Stanislav Huml, další z poslanců, který už není členem klubu VV a jenž ostře vystupoval proti Vítu Bártovi. Zařízení se podle něj ovládá mobilním telefonem.

Huml Aktuálně.cz popsal, že štěnice byla v pokoji ukrytá za obložením skříně.

"Policie se teď pokusí dohledat, kam ta věc na bázi GSM mobilu posílala data," tvrdí Huml, sám bývalý policista.

Stejně už muži zákona prozkoumali jeho byt, podobné to je i v případě třetího z "rebelů", Škárky.

Kočí byla po obvinění Víta Bárty z nabídnutí půlmilionového úplatku vyloučena ze strany. Oficiálním důvodem bylo "porušení etického kodexu a poškozování strany".

Do té doby byla Kočí předsedkyní poslaneckého klubu, programovou ředitelkou a jedním z členů K9, špiček tří koaličních stran.

Kočí společně se Škárkou minulý týden podala trestní oznámení na ministra dopravy a lídra strany Bártu kvůli podezření z uplácení. Faktický šéf VV měl dát Škárkovi 170 tisíc a Kočí 500 tisíc korun. Bárta ovšem tvrdí, že jim peníze pouze půjčil.

Aféra údajných úplatků spustila ve vládní koalici lavinu vzájemných osočení.

 

Právě se děje

Další zprávy