Koalice si posílá vzkazy. Ústrky nestrpím, volá Čunek

red dom
5. 3. 2008 15:40
Čunek odpověděl Topolánkovi
Předseda KDU-ČSL Jiří Čunek po mimořádné celostátní konferenci strany.
Předseda KDU-ČSL Jiří Čunek po mimořádné celostátní konferenci strany. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Praha - Koaliční strany mají na programu další vzájemnou veřejnou slovní přestřelku. Premiér Mirek Topolánek a předseda lidovců Jiří Čunek si přes média vyměňují vzkazy o loajalitě a ponižování.

Mirek Topolánek v úterý v České televizi vzkázal Jiřímu Čunkovi, že podmínkou jeho návratu do křesla vicepremiéra je to, aby  ve sněmovně zajistil pro plány koaliční vlády všech třináct lidoveckých hlasů, Čunek mu dnes ve veřejném prohlášení vzkázal, že nenechá lidovce ponižovat. 

Čtěte více: Topolánek dal Čunkovi podmínku. Lidovci musí být hodní

Na ponižující podmínky pro KDU-ČSL nikdy nepřistoupím," uvedl dnes Čunek.

Obě strany jsou ve při o zdravotnickou reformu. Lidovci chtějí už nyní revidovat systém regulačních poplatků v ordinacích, ačkoli původně hovořili o tom, že jim dají půlroční zkušební lhůtu. Nelíbí se jim ani plány, které navrhl ministr zdravotnictví Tomáš Julínek pro druhou etapu reforem, zejména jde převod fakultních nemocnic na akciové společnosti. 

Na otázku, zda si myslí, že lidovci dostatečně nepodporují vládní program, Topolánek v úterý odpověděl: "Nemám ten pocit."

Čunek mu dnes opáčil: "Tak, jako jsem razantně odmítl jakýkoliv 'handl' v souvislosti s prezidentskou volbou, odmítám ho i v souvislosti se zdravotnickou reformou."


 

 

Právě se děje

Další zprávy