Klaus jednal s Bobošíkovou. Chtěla by spolupráci

ČTK ČTK
23. 8. 2013 22:08
Budeme se setkávat, situace se bude vyvíjet, sdělila po schůzce
Václav Klaus na byznys fóru v Moskvě. Duben 2013.
Václav Klaus na byznys fóru v Moskvě. Duben 2013. | Foto: Reuters

Praha  - Exprezident Václav Klaus se v pátek setkal se šéfkou Suverenity Janou Bobošíkovou. Podle Bobošíkové spolu mluvili o současné politické situaci. Bývalá europoslankyně by s Klausem ráda spolupracovala a snaží se spojit Klausovy příznivce.

Podle Klausova dlouholetého spolupracovníka Ladislava Jakla exprezident návrat do politiky nechystá, mohl by ale podpořit nějakou "nadějnou sílu", která by odpovídala jeho idejím.

"Sešli jsme se spolu, hovořili jsme o současné politické situaci, vyměnili jsme si na ni názory a dohodli jsme se, že zůstaneme v kontaktu," řekla Bobošíková. "Budeme se setkávat, situace se bude vyvíjet, ale nic bližšího nemohu v tuto chvíli říci," dodala.

Bobošíková už dříve uvedla, že by si přála, aby Klaus její stranu podpořil, případně jí propůjčil své jméno. Strana by se pak podle Bobošíkové mohla jmenovat Suverenita a prosperita - Klausovci.

Zda by exprezident na takový návrh přistoupil, není jasné. Jeho spolupracovník Jakl sdělil, že nemůže mluvit za Klause, ale podle něj exprezident návrat do politiky nechystá, protože tam nevidí sílu, která by mu za to stála.

"A vždy k tomu dodávám, že pokud vznikne nadějná síla jdoucí směrem, který by odpovídal jeho idejím, umím si podporu nebo spolupráci představit. Tedy ne naopak," uvedl Jakl.

Novou politickou stranu pod Klausovým vedením si přeje například poslanec Boris Šťastný, který v pátek opustil ODS.

 

Právě se děje

Další zprávy