Klaus: Chápu, že Čunek nechce odstoupit

jau, Red Dom
24. 6. 2007 14:57
Nevím, proč se případ tak vleče, zopakoval prezident
Jiří Čunek online v redakci Aktuálně.cz 13.6.2007.
Jiří Čunek online v redakci Aktuálně.cz 13.6.2007. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Václav Klaus se v neděli postavil za lidoveckého lídra Jiřího Čunka, který odmítá rezignovat na vládní funkce navzdory vleklému vyšetřování své osoby kvůli korupci. Podle Klause je požadavek, aby se obviněný politik ihned stáhl do ústraní, pouze "módní a líbivou tezí".

"To bychom velmi rychle politiku zlikvidovali, protože by v ní vůbec nikdo nebyl," uvedl prezident v televizi Prima. "Byl bych trošku smířlivější v této konkrétní věci," řekl prezident.

Klaus současně zopakoval, že nechápe, proč se tak vleče vyšetřování případu vicepremiéra Jiřího Čunka (KDU-ČSL), který čelí obvinění z korupce: "Nerozumím tomu otálení. Myslím, že ta kauza tak složitá není."

Klaus v dubnu: Je-li Čunek nevinný, nese vinu policie

Jak připomněla agentura čtk, premiér Mirek Topolánek už v sobotu uvedl, že je odhodlán navrhnout odvolání vicepremiéra Jiřího Čunka až poté, co bude kvůli podezření z korupce obžalován.

Lidovecký předseda se dostal do potíží poté, co jeho někdejší spolupracovníci vypověděli, že ještě jako starosta Vsetína vzal půlmilionový úplatek. Případ provází řada nesrovnalostí a chyb, kvůli nimž už byla vyměněna část vyšetřovacího týmu.

VÍCE: Část důkazů v kauze Čunek je nezákonná, říká Vesecká

Zároveň je kauza po celou dobu oblíbeným námětem politických přestřelek - naposledy se kvůli ní utkali vládní a opoziční poslanci ve sněmovně před několika dny, Topolánkův kabinet pokus o odvolání s přehledem ustál.

VÍCE: Vláda vyhrála, Paroubek ve sněmovně pohořel 

 

Právě se děje

Další zprávy