Poslanci si k platu přivydělali statisíce, někteří mnohem víc. Kupovali auta i akcie

Radek Dragoun Radek Dragoun
30. 6. 2020 19:50
Drahé automobily, byty, umělecké sbírky, ale i akcie nakupovali loni čeští politici. Vyplývá to z jejich majetkových přiznání, která podle zákona musí do konce června odevzdat, aby tak byla umožněna veřejná kontrola jejich příjmů a výdajů. Na výběr toho nejzajímavějšího se podívejte v přehledu Aktuálně.cz.
Milan Hnilička.
Milan Hnilička. | Foto: Jakub Plíhal

Politici nakupovali auto, Hnilička hned dvě

Poslanec ANO a šéf Národní sportovní agentury Milan Hnilička si v loňském roce pořídil hned dva vozy - jeden za 1,6 milionu a druhý za 900 tisíc. O jaké vozy šlo a proč kupoval dva, bývalý hokejový brankář komentovat nechtěl. "Zakoupené automobily jsou určeny pro soukromé účely a pořízené z úspor, které jsem nabyl před vstupem do politiky. Nemám tudíž potřebu tuto věc jakkoliv více komentovat," řekl Aktuálně.cz Hnilička.

Automobil si pořídil i předseda Trikolóry Václav Klaus mladší, který za něj podle přiznání dal 800 tisíc korun. Motorové vozidlo si pořídil také šéf poslanců ANO Jaroslav Faltýnek, utratil za něj více než 1,1 milionu korun. Mimochodem na běžných účtech mu i tak zbylo přes 5,4 milionu korun. 

Naopak předseda Pirátů Ivan Bartoš v loňském roce za necelých 221 tisíc korun své auto v autobazaru prodal. Mimo to z jeho přiznání vyplývá, že splácí hypotéku. Zbývá mu z ní doplatit více než 1,2 milionu korun. Kromě toho ještě splácí půjčky za více než 700 tisíc korun. 

 

Právě se děje

Další zprávy