Kauza nahrávka: Senátorka zvažuje trestní oznámení

jaa, ves
13. 7. 2007 12:10
Kvůli tajně pořízené nahrávce přemýšlí o trestním oznámení

Praha - Senátorka a starostka Liana Janáčková se cítí poškozena nahrávkou, na které je slyšet, jak se otevřeně přiznává, že je rasistka.

Tento výrok nikdy nepopřela, ale jiné urážlivé věty o Romech prý nepronesla a kvůli tajně pořízené nahrávce na jednání bytového odboru radnice v ostravské čtvrti Mariánské Hory - Hulváky uvažuje o trestním oznámení.

"Ve spolupráci s právníky zvažuji podání trestního oznámení na neznámého pachatele za možnou manipulaci s nahrávkou. Mám pocit, že kvůli politickému boji si politici berou Romy jako rukojmí, zneužívají je a manipulují," řekla deníku Aktuálně.cz senátorka.

Na otázku, zda rezignuje na svůj senátorský post neodpověděla Janáčková jednoznačně.

"Zatím neznám reakce mých kolegů v Senátu, ale kdybych se měla řídit pouze podporou voličů, tak bych - dle jejich mínění - funkce opouštět neměla," řekla.

Co také zaznělo v nahrávce?

"...O cigány se bohužel starat musím. Kdyby to tehdy s těmi letenkami vyšlo, oni by se domnožili zase. Takže jste diskriminovaní, všichni jsme diskriminovaní, já s vámi naprosto souhlasím. Ale bohužel je to tak. A musím se snažit, abych vás někam vystěhovala.

Nesouhlasím s jakoukoli integrací, bohužel jsem rasistka, nesouhlasím s integrací cigánů, aby plošně byli po obvodu. Bohužel, vybrali jsme Bedřišku, takže tam budou. S vysokým plotem, s elektrikou, mně je to jedno, já to klidně budu křičet do celého světa..."

 

Právě se děje

Další zprávy