Otec a syn Svěrákovi se neshodli. Podívejte se, koho chtějí osobnosti vidět na Hradě

Radek Bartoníček Radek Bartoníček
13. 1. 2018 9:39
Před každými volbami se kandidáti do různých politických funkcí snaží získat podporu známých osobností, které by jim přinesly další voličské hlasy. Nejinak tomu je při letošních prezidentských volbách, zejména někteří kandidáti dokázali přesvědčit zajímavé osobnosti, které jim vyjadřují podporu zejména ve videospotech. V případě spisovatele Jiřího Stránského se pochlubili jeho podporou hned dva kandidáti - Jiří Drahoš a Pavel Fischer. A shodou náhod tito kandidáti "rozdělili" známou dvojici Svěrákových, otce Zdeňka a syna Jana. Zatímco starší z nich vyslovil podporu Drahošovi, mladší bude volit Fischera.
Foto: Zbyněk Pecák

Mirek Topolánek

Bývalý premiér a předseda ODS Mirek Topolánek začal s kampaní na poslední chvíli, a zřejmě proto nemá hlasitých podporovatelů tolik. Výjimku tvoří několik Topolánkových spoluhráčů z hokeje, například herec Martin Dejdar nebo bývalý hokejový reprezentant Jiří Hrdina.

"Znám ho více jako dvacet let a vím, co je to za člověka," vysvětluje podporu Topolánka Dejdar. Hrdina si pomáhá hokejovým jazykem. "Má tah na branku a zakončení. To jsou dobré vlastnosti pro politiku," říká.

Topolánka podpořil rovněž známý houslista Pavel Šporcl, který prezidentského kandidáta označuje za citlivého člověka. "Podporuji ho celé léta, myslím si, že je to dobrý politik a má na to, aby se stal prezident," soudí Šporcl.

Těsně před začátkem voleb se objevilo video, na němž Topolánkovi vyjadřuje podporu rovněž senátor a primátor Teplic Jaroslav Kubera z ODS. "Všechny besedy, které jsem poslouchal, byly z jeho strany nejlepší," oceňuje expředsedu ODS Topolánka, který už členem strany není.  

 

Právě se děje

Další zprávy