Otec a syn Svěrákovi se neshodli. Podívejte se, koho chtějí osobnosti vidět na Hradě

Radek Bartoníček Radek Bartoníček
13. 1. 2018 9:39
Před každými volbami se kandidáti do různých politických funkcí snaží získat podporu známých osobností, které by jim přinesly další voličské hlasy. Nejinak tomu je při letošních prezidentských volbách, zejména někteří kandidáti dokázali přesvědčit zajímavé osobnosti, které jim vyjadřují podporu zejména ve videospotech. V případě spisovatele Jiřího Stránského se pochlubili jeho podporou hned dva kandidáti - Jiří Drahoš a Pavel Fischer. A shodou náhod tito kandidáti "rozdělili" známou dvojici Svěrákových, otce Zdeňka a syna Jana. Zatímco starší z nich vyslovil podporu Drahošovi, mladší bude volit Fischera.
Foto: ČTK

Miloš Zeman

Současný prezident Miloš Zeman tvrdí, že žádnou kampaň nedělá, i když se na mnoha místech objevily například bilboardy, které částečně platí spolek s názvem Přátelé Miloše Zemana.

Přesto se Zeman může chlubit podporou některých osobností. Tou nejznámější je zpěvák Karel Gott, který prozradil deníku Blesk, že volí Zemana. "Budu volit člověka, kterého si vážím, jehož myšlenky a názory jsou mi blízké, a vím, že naši republiku bude opět dobře reprezentovat," tvrdí zpěvák. Podpořil jej také premiér Andrej Babiš či úřadující šéf ČSSD Milan Chovanec.

 

Právě se děje

Další zprávy