Kandidát na šéfa policie si stěžuje na výběrové řízení

Domácí ČTK Domácí, ČTK
12. 1. 2011 8:33
Ivan Bílek podle Lidových novin tvrdí, že neměl informace o typu psychologických testů
Ivan Bílek
Ivan Bílek | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Ivan Bílek, jeden z kandidátů na post policejního prezidenta, v úterý podal stížnost na výběrové řízení.

Bílek, který nyní zastává post náměstka policejního prezidenta, tvrdí, že neměl informace o typu psychologických testů, a proto se na ně nemohl dopředu připravit.

Píšou to dnešní Lidové noviny (LN). "Stížnost podal v úterý. Uvádí v ní, že testy absolvoval dřív, než byl ministrem specifikován jejich průběh," řekl LN důvěryhodný státní úředník.

Ministerstvo vnitra se k tomu nevyjádřilo. "Průběh nebudeme komentovat," sdělil mluvčí resortu Pavel Novák.

Šéf policejních odborů Milan Štěpánek uvedl, že o stížnosti by se mělo rozhodnout ještě před zahájením jednání komise a tak, aby uchazeč mohl požadované testy vykonat za stejných podmínek jako ostatní.

Podle LN má Bílek jen minimální šanci, že před komisí uspěje. Lidé kolem ministra Radka Johna (VV) prý dokonce usilují, aby skončil i na místě náměstka, nahradit by ho měl šéf cizinecké policie a bývalý policejní prezident Vladimír Husák.

Do výběrového řízení se přihlásilo 11 lidí, šest z nich nesplňuje kritéria výběrového řízení. Zbylou pětici tvoří kromě Bílka náměstek ministra vnitra Viktor Čech, šéf pražské policie Martin Červíček, náměstek šéfa jihomoravské policie Petr Lessy a ředitel policie Ústeckého kraje Jiří Vorálek.

 

Právě se děje

Další zprávy