Kam chce vést ČSSD? Michal Hašek odpovídal online

Martina Machová Martina Machová
15. 3. 2011 15:15
Úřadující předseda ČSSD Bohuslav Sobotka duel se svým konkurentem odmítl
Michal Hašek
Michal Hašek | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Jedna z velkých politických událostí roku se blíží. ČSSD, nejsilnější opoziční strana, si po měsících provizoria v pátek zvolí nové vedení. Sociální demokraté budou vybírat ze dvou osobností, jejich šance jsou stále téměř vyrovnané.

Oba dva jsou mladí, oba jsou v politice od rané dospělosti, oba jsou právníci a oba pocházejí z jižní Moravy. Úřadující předseda Bohuslav Sobotka má oproti svému rivalovi výhodu s vládní zkušeností, jihomoravský hejtman Michal Hašek zase praxi z komunální a krajské politiky.

Jejich názory v přímé konfrontaci ovšem veřejnost nemá možnost posoudit. Bohuslav Sobotka totiž duely odmítá. A výjimku neudělal ani v případě Aktuálně.cz.

Sociální demokracii jde přitom o hodně. Rozhoduje, jakým stylem bude svou politiku prosazovat. Navíc ten, kdo vyjde z duelu jako vítěz, bude kandidátem strany na premiéra.

Jak vidí předsjezdovou situaci Sobotkův vyzyvatel Michal Hašek a čím chce delegáty strany oslovit? Jaká by ČSSD byla pod jeho vedením? I na to odpovídal jihomoravský hejtman v online rozhovoru.

 

Právě se děje

Další zprávy