John ještě není ministrem a už hlásí: Šéf policie končí

Domácí ČTK Domácí, ČTK
11. 7. 2010 15:11
Možný budoucí ministr vnitra v televizním přenosu odkryl personální plány, které má s policií
Oldřich Martinů, policejní prezident. Jak dlouho ještě?
Oldřich Martinů, policejní prezident. Jak dlouho ještě? | Foto: Ondřej Besperát

Praha - Radek John z Věcí veřejných ještě oficiálně není ani vicepremiérem plánovaného kabinetu, ani ministrem vnitra, přesto už veřejně oznámil, že v policii budou padat hlavy.

V přímém televizním přenosu připustil, že by mohl odvolat policejního prezidenta Oldřicha Martinů. Johnovi údajně mimo jiné vadí, že policie nešetří. John v neděli v České televizi řekl, že až nastoupí do úřadu, představí kompletní reformu, jejíž součástí budou i personální změny. Podle Johna skončí například i náměstek ministra vnitra Jiří Komorous.

"Hrozně nerad bych znejistil kohokoli, ale myslím si, že to je logické," řekl John na dotaz, zda lze očekávat odvolání policejního prezidenta.

"Aby policie fungovala, musí mít fungujícího policejního prezidenta a současně musí mít ty partnery ve státním zastupitelství také fungující. Já si myslím, že s panem ministrem (spravedlnosti) Jiřím Pospíšilem se budeme domlouvat o tom, aby to neskřípalo mezi těmi resorty," podotkl John. Policie by měla ušetřit pět miliard korun.

Co se týká ministerstva vnitra, John připomněl, že na pozici prvního náměstka bude člověk z ODS. Komorouse John jako náměstka nechce. "Pana Komorouse si vážím za jeho činnost v protidrogové politice, ale náměstkem nebude," konstatoval.

 

Právě se děje

Další zprávy