Jak Paroubek a Topolánek lákají voliče

Eliška Bártová Eliška Bártová
1. 6. 2006 14:20
Volby - Z českých měst se před volbami stalo divadlo. Lídři dvou nejsilnějších stran v něm hrají role státnického Jiřího a rozverného Mirka. Uvnitř: REPORTÁŽE Z MÍTINKŮ

Paroubek s vážnou tváří kynul z pódií, Topolánek rozdával úsměvy a proviant mezi lidmi. Obě kampaně ale poznamenaly současné aféry. Přečtěte si reportáže z mítinků, na kterých se oba lídři těsně před volbami snažili přesvědčit voliče.

Jiří Paroubek s Gerhardem Schröderem na mítinku v Olomouci
Jiří Paroubek s Gerhardem Schröderem na mítinku v Olomouci | Foto: Ludvík Hradilek
Kolona vozů se zapnutými majáčky na střeše uhání po dálnici z Prahy do Brna. Ujíždí dešti a zastavuje až na Výstavišti moravské metropole. K poslední předvolební akci Jiřího Paroubka na Moravě se připojil i bývalý německý kancléř Gerhard Schröder, z Vídně přiletěl starosta Michael Häupel.
Paroubek na Moravě - čtěte ZDE
Jistoty a prosperita za ostnatým drátem
Jistoty a prosperita za ostnatým drátem | Foto: Ludvík Hradilek
Čechy podle prognóz nejsou ČSSD nakloněny tak, jako by měla být Morava. Na sobotní předvolební akci v Liberci to vypadalo, že sociální demokraté na získání voličů v této baště ODS rezignovali.
ČSSD v Čechách - čtěte ZDE
Mirek Topolánek v Ústavu sociální péče Duha v Písku
Mirek Topolánek v Ústavu sociální péče Duha v Písku | Foto: Ludvík Hradilek
Na rozdíl od Jiřího Paroubka vsadil Mirek Topolánek na kontaktní kampaň. Mezi lidi vyrazil s manželkou Pavlou po svém boku. Rozdával úsměvy, klobásy, skotačil na koncertu. Často ale přesvědčoval už přesvědčené.
Topolánek v Čechách - čtěte ZDE
"Klobásky s rohlíčkem, pěkně prosím"
"Klobásky s rohlíčkem, pěkně prosím" | Foto: Ludvík Hradilek
Mirek Topolánek zvolil cestou na Moravu ležérnější styl. Po ranní návštěvě dřevařského závodu si oblékl červenou řeznickou vestu a nasadil čepici. Ten den rozdával lidem klobásy, krájel sele a radoval se při koncertě.
Topolánek na Vysočině - čtěte ZDE
 

Právě se děje

Další zprávy