Hüner nebude pokračovat v Babišově nové vládě, jako ministr průmyslu končí

ČTK ČTK
Aktualizováno 22. 6. 2018 10:15
Jisté je, že v novém kabinetu nebude vedle Šlechtové a Hünera pokračovat ani dosavadní ministr spravedlnosti Robert Pelikán
Tomáš Hüner.
Tomáš Hüner. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Nynější ministr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner (za ANO) nebude v nové vládě premiéra Andreje Babiše (ANO). Informaci serverů Lidovky.cz a iROZHLAS.cz, Hüner potvrdil ČTK. To, že v další vládě nebude, sdělil premiér Hünerovi dnes ráno.

Kdo ho nahradí, není zatím jasné. Pokračovat nebude také ministryně obrany Karla Šlechtová (za ANO), která to oznámila po dnešní schůzce s Babišem.

Babiš jména adeptů do vlády oznámil koncem minulého týdne prezidentu Miloši Zemanovi, v pátek zveřejní. Jisté je, že v novém kabinetu nebude vedle Šlechtové a Hünera pokračovat ani dosavadní ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO), který v dubnu oznámil odchod z politiky a v úterý se vzdal poslaneckého mandátu, a ministr zahraničí Martin Stropnický (ANO, který se má stát velvyslancem v Izraeli.

V menšinovém kabinetu hnutí ANO a ČSSD podporovaném komunisty nebudou pokračovat také ministři, kteří uvolní místa pěti sociálním demokratům. Dosluhující ministr vnitra Lubomír Metnar (za ANO), kterého bude zřejmě střídat předseda ČSSD Jan Hamáček, by ale podle některých médií mohl nahradit Šlechtovou v čele ministerstva obrany.

 

Právě se děje

Další zprávy