Horké místo šéfa kampaně ČSSD po Tvrdíkovi bere Hamáček

Martina Machová Kateřina Eliášová, Martina Machová
18. 6. 2010 18:24
Nový muž má pomoci napravit image strany a vyhrát ČSSD podzimní volby
Poslanec za ČSSD Jan Hamáček.
Poslanec za ČSSD Jan Hamáček. | Foto: Poslanecká sněmovna

Praha - Novým ústředním volebním manažerem sociální demokracie se s vysokou pravděpodobností stane středočeský poslanec Jan Hamáček, uvedlo v pátek ráno Aktuálně.cz. Týž den večer informaci oficiálně potvrdilo jednání vedení ČSSD. Hamáček bude od teď chystat kampaň.

Na klíčovém postu v Lidovém domě střídá Jaroslava Tvrdíka, který měl smlouvu jen pro volby do poslanecké sněmovny. Připravil velmi nákladnou předvolební show, avšak hlasování skončilo pro stranu nečekaným neúspěchem.

Hamáček měl už před večerním jednáním důvěru grémia strany, které jej na post jednomyslně doporučilo.

"Má za sebou určité úspěchy. Je podruhé poslancem, vedl Mladé sociální demokraty, umí dobře vystupovat a to ve vztahu k mediím a není kontroverzní," vyjmenoval Hamáčkovy přednosti místopředseda ČSSD Roman Onderka, který patří k Hamáčkovým podporovatelům.

"Navíc je schopen přijmout výzvu ke změně a ne chodit prošlapanými cestičkami," dodal. Podle něj je zárukou, že Lidový dům nebude pokračovat "zákopová válka" s medii, jako v předešlé volební kampani do poslanecké sněmovny.

Sám Hamáček nechtěl dopředu rozhodnutí vedení ČSSD příliš komentovat. "Pokud se tak stane, určitě mě to bude bavit. Je to výzva," sdělil před schůzkou Aktuálně.cz.

Mezi dalšími jmény, o nichž se spekulovalo jako o Tvrdíkových nástupcích, byl Karel Březina, jenž vedl kampaň ČSSD do eurovoleb. A také místopředseda sociální demokracie Milan Urban.


 

Právě se děje

Další zprávy