Hlavní stan ODS mění adresu. Z Malé Strany do podnájmu

Kateřina Eliášová
11. 6. 2009 11:40
ODS chce prodat sídlo, zatím bere podnájem
Dům na Jánském vršku je už ODS těsný. Volební štáb tu zasedal 5 let
Dům na Jánském vršku je už ODS těsný. Volební štáb tu zasedal 5 let | Foto: Tomáš Adamec

Praha - ODS bude mít na podzim poprvé za 5 let svůj volební stan na jiné adrese, než je sídlo strany na Jánském vršku.

Strana nedávno oznámila, že chce dům na Malé Straně prodat a přestěhovat se do větších prostor. Zatím ale nové sídlo nenašla, a tak se zatím nic prodávat nebude.

Naopak, ODS se rozhodla, že si nové prostory pronajme, ačkoliv to dříve odmítala.

"Mozek a srdce volební kampaně nebude na Jánském vršku, to je jediné, co teď mohu potvrdit," řekl Aktuálně.cz šéf volební kampaně a místopředseda strany Ivan Langer.

Z centra na okraj Prahy

Redakci Aktuálně.cz se podařilo zjistit, že si ODS chce v nejbližší době pronajmout celé patro v jedné z kancelářských budov v Praze 4.

"Podrobnosti se dozvíte příští týden, nic jiného komentovat nebudu," mlžil Langer. Detaily o chystaném pronájmu odmítl sdělit i hlavní manažer strany Jan Kočí.

Jediná mediím dostupná místnost (vyjma recepce) v budově ODS na Jánském vršku.
Jediná mediím dostupná místnost (vyjma recepce) v budově ODS na Jánském vršku. | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Zdroj z ODS Aktuálně.cz nicméně prozradil, že management vybíral z přibližně dvaceti kancelářských budov a nakonec padlo rozhodnutí pronajmout si patro jedné z nově postavených budov podél D1 při vjezdu do centra Prahy.

"Mohu jen říci, že pronájem se bude vztahovat pouze na dobu voleb," řekl Kočí.

Na Jánském vršku je těsno

Dům na Jánském vršku koupila ODS na podzim 2003 za 100 milionů korun. O několik měsíců později se tam přestěhovala ze Sněmovní ulice, kde měla ústředí 13 let. Tamější prostory si pronajímala od pražského arcibiskupství.

Prostory na Malé Straně jsou už ale ODS těsné, proto se rozhodla pronajmout si větší. Vedení strany o tom otevřeně mluví už několik měsíců. Sám předseda ODS Mirek Topolánek na jedné z neformálních schůzek s novináři řekl, že by si představoval mnohem více otevřený a modernější prostor, než jsou místnosti historického domu na Jánském vršku.

"Pronajaté kanceláře by měly vyhovovat našim požadavkům. Chceme otevřený prostor, zázemí pro volební štáb, Modrý tým, místo, kde budeme moci analyzovat výsledky voleb a pořádat tiskové konference," řekl už výše zmiňovaný zdroj.

Kolik ODS za pronájem zaplatí, zatím nikdo z vedení strany ani hlavní kanceláře nesdělil.

 

Právě se děje

Další zprávy