Generálním sekretářem TOP 09 se stal Pavel Severa

ČTK ČTK
30. 11. 2010 21:05
Strana už o Severovi, jehož jméno se objevilo v souvislosti s armádní kauzou, nemá pochybnosti
Pavel Severa
Pavel Severa | Foto: Jan Langer

Praha - TOP 09 dnes na večerním zasedání výkonného výboru zvolila do funkce generálního sekretáře exposlance Pavla Severu, který neuspěl v květnových volbách do sněmovny.

Informoval o tom server ihned.cz.

Severa se měl sekretářem stát už v září, tehdy byly ale zveřejněny odposlechy exnáměstka ministra obrany Jaroslava Kopřivy, který si firmě Patria řekl o úplatek a zmínil přitom i Severovo jméno. Severa požádal o odložení jmenování do doby, než se kauza vyšetří.

V případu fingované objednávky minometných obrněných vozů od finské zbrojovky Patria Kopřiva o koupi podle deníku MF Dnes neoprávněně jednal s cílem získat velkou provizi.

Bez pochybností

Kopřiva tvrdil zástupcům Patrie, že plánovaný nákup minometů bez výběrového řízení může být realizován i po jeho odchodu. "Mohl by tam být Pavel Severa, s kterým bysme si to mohli předat," řekl Kopřiva.

Podle listu za sebe lidovec Kopřiva na ministerstvo obrany připravoval náhradníka, kterým měl být někdejší člen KDU-ČSL a nyní vlivný člen TOP 09 Severa.

Policie případ sice zatím neuzavřela, podle prvního místopředsedy TOP 09 Miroslava Kalouska však strana Severovi věří.

"Nemáme nejmenší pochybnosti, že to, co pan exnáměstek Kopřiva plácal o Pavlu Severovi, jsou jenom plky. Proto jsme ho jednomyslně zvolili," řekl Kalousek.

Podle Severy policie vyhodnotila vyjádření Kopřivy jako nesmysl a nezajímá se o něj.

 

Právě se děje

Další zprávy