Franz nastoupí na ministerstvo kultury jako poradce

ČTK ČTK
12. 2. 2014 14:27
Připojí se tak k týmu ministra Hermana, ANO ho už dříve nominovalo na náměstka.
Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Hudební skladatel a pedagog Vladimír Franz bude pracovat jako poradce ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL). Dříve se o Franzovi mluvilo jako o možném kandidátovi na pozici Hermanova náměstka, nominovalo ho hnutí ANO.

Mluvčí ministerstva Anna Ješátková sdělila, že nové vedení úřadu včetně svého poradního týmu ministr představí ve čtvrtek na tiskové konferenci.

Počátkem týdne ministr oznámil jména všech čtyř svých náměstků, na svém místě zůstala jen Anna Matoušková, která bude i nadále řídit odbory památkové péče, ochrany movitého kulturního dědictví, muzeí a galerií a také odbor regionální a národnostní kultury.

První náměstkyní je Kateřina Kalistová (ČSSD), hudebníka Miroslava Rovenského nominovala KDU-ČSL. Čtvrtým náměstkem je René Schreier, v jehož gesci bude odbor ekonomický, odbor investic a odbor veřejných zakázek, informatiky a vnitřní správy.

Kalistová bude mít na starosti odbory církví, mezinárodních vztahů, médií a audiovize, odbor legislativní a právní, odbor autorského práva a samostatné oddělení EU.

Rovenský bude spravovat odbor umění, literatury a knihoven, odbor vědy a vývoje a odbor projektového řízení. Na čtvrteční tiskové konferenci chce ministr představit také nového ředitele odboru interního auditu a kontroly Miroslava Leixnera.

 

Právě se děje

Další zprávy