Exposlanec Morava se rozhodl opustit ODS. Dočasně

Jakub Antoš
18. 9. 2008 12:45
Kvůli jeho aféře se sejde místní ODS v Neratovicích
Exposlanec ODS Jan Morava.
Exposlanec ODS Jan Morava. | Foto: Ludvík Hradilek

Neratovice - Bývalý poslanec ODS Jan Morava, který se dostal do podezření, že shání vyděračské materiály proti kolegům v politice, se dnes večer sejde s kolegy z mateřské stranické buňky v Neratovicích. Už předtím se rozhodl, že stranu na čas opustí.

"Předsedovi místního sdružení oznámím, že pozastavuji své členství ve straně," řekl deníku Aktuálně.cz Morava.

Exposlanec tak udělá poslední krok vedoucí k úplnému odchodu z politiky.

Více čtěte ZDE: Poslanec Morava definitivně opustil sněmovnu

Ten začal poté, co jej redaktoři televize Nova tajně natočili, jak od záměrně nastrčených lidí kupuje intimní, ale také nastražené fotografie poslance ODS Vlastimila Tlustého.

Morava nejprve oznámil rezignaci na poslanecký mandát, pak se vzdal i funkce šéfa mělnické ODS.

Vyloučení, nebo pozastavení členství?

Jednání místní rady v Neratovicích se Morava zúčastní osobně. "Já to beru jako příležitost, abych svým kolegům v Neratovicích vysvětlil, jak celá ta věc byla," říká.

Rozhodnutí, že si v ODS dá přestávku, odůvodňuje také tím, že chce sám vyřešit situaci, do které se kvůli němu dostala ODS.

"To, co by se mělo udělat, navrhnu já sám. Považuji za vhodné, abych v tuto chvíli pozastavil své členství v ODS do doby, než se ukáže, že nejsem vyděrač a žádné kompromitující materiály jsem neshromažďoval," odmítá vinu.

Nadále tvrdí, že se jenom stal obětí novinářského komplotu.

Akce, v níž uvízl, byla společným dílem novinářů a Vlastimila Tlustého. Ten se kvůli reportáži a tajnému natáčení záměrně nechal nafotit s polosvlečenou ženou.

 

Právě se děje

Další zprávy