Exposlanec Morava chce dostat aféru Vyděrač k soudu

Jakub Antoš
18. 9. 2008 16:30
Věří, že by se v případném procesu očistil
Exposlanec ODS Jan Morava.
Exposlanec ODS Jan Morava. | Foto: Ludvík Hradilek

Neratovice - Dnes už bývalý poslanec ODS Jan Morava chce, aby se vyděračská aféra, v níž hraje hlavní roli, projednávala před soudem.

"Pokud vím, bylo na mě podáno nějaké trestní oznámení. Povede-li to k soudu, budu jedině rád. Pokud ne, sám nějaké soudní jednání iniciuji," řekl deníku Aktuálně.cz Morava.

Věří, že se mu v případném soudním procesu podaří prokázat nevinu a očistit svou pověst. Proto nyní shromažďuje důkazy, které by mu v tom měly pomoci.

Čtěte o pozadí aféry: Tlustý si hru užil, Morava uvízl v síti

"Čekám až dostanu důkazy, které prokáží pravdivost té mojí verze," řekl bez dalších podrobností.

Tlustý s modelkou ve vaně

Morava se počátkem září dostal do podezření, že sháněl kompromitující materiály proti svým stranickým kolegům a že zamýšlel vydírat také poslankyni Strany zelených Olgu Zubovou.

Redaktoři televize Nova jej tajně natočili, jak od záměrně nastrčených lidí mimo jiné kupuje intimní, ale fingované fotografie poslance ODS Vlastimila Tlustého.

Morava trvá na své verzi a tvrdí, že se stal obětí novinářského komplotu.

Morava pozastaví své členství v ODS

Ve čtvrtek večer se sejde stranická buňka v Neratovicích a bude kazu svého spolustraníka projednávat. Morava už před schůzkou pro deník Aktuálně.cz uvedl, že stranu na čas opustí.

Čtěte také: Exposlanec Morava se rozhodl opustit ODS. Dočasně

"Předsedovi místního sdružení oznámím, že pozastavuji své členství ve straně," potvrdil. Exposlanec tak udělá poslední krok vedoucí k úplnému odchodu z politiky.

Morava nejprve v pondělí 8. září oznámil rezignaci na poslanecký mandát, později se vzdal i funkce šéfa mělnické ODS.

 

Právě se děje

Další zprávy