Exministr Dobeš se vrací do klubu VV. Pomáhat Bártovi

Martina Machová Martina Machová
18. 4. 2012 12:36
Josef Dobeš kritizuje Karolínu Peake. Podle něj pokračuje v puči, který začala Kočí
Vít Bárta a Josef Dobeš.
Vít Bárta a Josef Dobeš. | Foto: Ludvík Hradilek

Praha - Exministr školství za VV Josef Dobeš se vrací do původního poslaneckého klubu Věcí veřejných

Aktuálně.cz to potvrdil s tím, že jde z jeho strany o reakci na odchod Karolíny Peake. Chce své bývalé spolustraníky podpořit.

"Pokračuje jen puč, který se loni nepovedl Kristýně Kočí, a to mne přesvědčilo k návratu do poslaneckého klubu," komentoval dělení poslanců VV. "Myslím, že máme dvanáct třináct lidí, kteří jsou relativně slušní. A když tak půjdu klidně i do opozice," dodal.

Samotný návrat do VV ovšem podle svých slov prozatím neplánuje. Důvod je stejný jako v minulosti - véčkový klub ve Slaném, kde politik bydlí, se rozpadl. "Bylo by divné, kdybych tam byl sám," uvedl.

Podle Dobeše by pak měl premiér Petr Nečas začít s původními Věcmi veřejnými jednat, protože už se ukazuje, že Peake se nepodaří sehnat dostatečný počet hlasů pro vládu postavenou na více jak 101 či 102 hlasech.

Jako důležité téma vidí například to, kým hodlá nahradit "přeběhlíky" z ministerstva dopravy a ministerstva pro místní rozvoj - Pavel Dobeš ani Kamil Jankovský navíc nejsou poslanci.

"Bártovci" si pak podle Dobeše dál nárokují i jím opuštěné ministerstvo školství. "Předpokládám, že Karolínu Peake si Nečas ve vládě nechá," dodal.

Josef Dobeš patřil od počátku ke klíčovým mužům Bártova podnikatelského i politického impéria. Nejprve pro něj pracoval jako vrchní personalista v bezpečnostní agentuře ABL, později měl na starost kandidátky Věcí veřejných pro parlamentní volby.


 

Právě se děje

Další zprávy