Exkluzivně: Anonym vyhrožuje poslanci Wolfovi smrtí

Kateřina Eliášová
21. 10. 2008 23:08
Dnes se bude hlasovat o důvěře koaliční vládě

Praha - Bývalý poslanec ČSSD Petr Wolf dostal včera do poštovní schránky ve svém bydlišti výhružný dopis. Neznámý člověk mu v něm vyhrožuje fyzickou likvidací. Poslanec to dává do souvislosti se středečním hlasováním o nedůvěře vládě.

Deníku Aktuálně.cz existenci dopisu potvrdil sám Wolf.

Hlasuj pro Topola a nepřežiješ

Výhrůžka mu přišla jen dva dny před klíčovým hlasováním. "Zvedni ruku pro Topola a nežiješ parchante," napsal anonym velkými tiskacími písmeny do dopisu, jehož kopii má Aktuálně.cz k dispozici.

Petr Wolf nepotvrdil, jestli zítra pomůže koalici a nebude spolu s ČSSD a komunisty hlasovat pro pád vlády.

"Moje žena našla včera ve schránce složený list papíru, na kterém byla tato výhrůžka," popsal okolnosti Wolf. Jeho žena je podle něj ve špatném fyzickém stavu.

Wolfovi vyhrožovali i v minulosti

"Je to vrchol, poradil jsem jí, ať okamžitě kontaktuje právníka a okamžitě sepíší trestní oznámení na neznámého pachatele," vysvětlil Wolf. V době, kdy jeho manželka výhružný dopis našla, nebyl doma ale v Praze. Poslanec potvrdil, že jeho právník již trestní oznámení podal.

"To už přesahuje všechny meze. Jsou to mafiánské praktiky. Nechci nikoho osočovat, nevím, kdo zatím stojí," řekl Wolf Aktuálně.cz.

Wolf se stal terčem výhrůžek již před časem. V souvislosti s hlasováním o umístění amerického radaru v Česku dostal několik výhružných SMS zpráv.

 

Právě se děje

Další zprávy